Wat is een vitaliteitscoach precies?

vitaliteitscoach

Als jij merkt dat je weinig energie hebt en dat je moeite hebt het leven bij te benen dan is een traject bij een vitaliteitscoach echt iets voor jou. Dit is een coach die zich focust op het verbeteren van je prestaties en je algehele gevoel van welzijn en gezondheid. Een vitaliteitscoach kan je tips en adviezen geven over allerlei verschillende aspecten, zoals je dieet, de manier waarop je sport en je slaappatroon. Al deze zaken hebben namelijk invloed op hoe je je voelt, en dus hoeveel energie je hebt. De juiste combinatie van factoren kan jou al binnen enkele weken een stuk fitter doen voelen. Een vitaliteitscoach kan bovendien allerlei functies in jouw lichaam testen, zoals je conditie, de hoeveelheid vetweefsel en je leverfunctie.

Een vitaliteitscoach meet jouw gezondheid

Als je niet goed weet hoe het er precies voorstaat met jouw gezondheid dan zou je een vitaliteitscoach kunnen inschakelen. Deze zal je tijdens het eerste consult onderwerpen aan een uitgebreid lichamelijk onderzoek, waardoor je precies weet waar je aan toe bent. Veel mensen schrikken wel van de resultaten, en zijn blij dat ze deze coach tijdig hebben ingeschakeld. Als je conditie super slecht is dan is het namelijk niet raar dat je constant weinig energie hebt. Gelukkig is er iets aan te doen. Jouw vitaliteitscoach zal je stap voor stap begeleiden richting een gezondere leefstijl en je precies vertellen wat je daarvoor moet doen.

De juiste combinatie van voeding en sport

Het spreekt voor zich dat je er niet zomaar komt door gezond te eten of door enkel meer te gaan bewegen. Het is echt belangrijk dat je het allebei doet. Als je niet weet wat gezonde voeding precies is dan kun je beter een coach inschakelen dan zelf gaan experimenteren, al is het maar voor enkele sessies. Je hebt dan handvaten waarmee je zelf aan de slag kunt, en weet zeker dat je goed bezig bent. Resultaten merk je doorgaans al binnen enkele weken. Je krijgt meer energie en voelt je tegelijkertijd relaxter.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *