Wat doet een holistisch leefstijlcoach precies?

holistische leefstijlcoach

Heb jij het gevoel dat je uit balans bent en dat je daardoor allerlei fysieke of mentale klachten hebt? Dan kan een holistisch leefstijlcoach je misschien helpen. Zo’n coach benadert jouw problemen op een natuurlijke manier, en gaat ervan uit dat je lichaam en geest één zijn. De oorzaken van jouw klachten kunnen dus zowel mentaal als fysiek zijn. Bij een fysieke oorzaak kun je denken aan ongezonde voeding of intoleranties voor bepaalde voedingsmiddelen. Mentale oorzaken zijn natuurlijk veel breder. Een holistisch leefstijlcoach kan je helpen er achter te komen waar bij jou de schoen wringt.

Een holistisch leefstijlcoach helpt je patronen loslaten

Vaak is het zo dat wij mensen op een bepaalde manier elven omdat we denken dat het zo hoort. We kopiëren gedrag van de mensen om ons heen, en dan in het bijzonder van onze ouders. Een holistisch leefstijlcoach maakt je bewust van jouw denkpatronen en helpt je uitvinden of deze vanuit jezelf komen of niet. Je gaat aan de slag met thema’s als bewustwording, zelfvertrouwen, authenticiteit en piekeren. Het mooie is dat alle informatie en kennis al in je zit, en zo’n holistisch leefstijlcoach helpt je dit te kunnen voelen en uiten. Zo kom je steeds een beetje meer in contact met jezelf, en daardoor met je eigen dromen en wensen.

Volg je eigen pad om gelukkig te worden

Het belangrijkste om gelukkig te worden is te doen wat je zelf wilt in plaats van te doen wat je denkt dat ‘hoort’. Luister naar je eigen gevoel en leef op basis van je eigen normen en waarden. Dit klinkt makkelijker dan het lijkt, want we worden constant gebombardeerd met meningen van mensen om ons heen. Bovendien staat de wereld bol van de reclame-uitingen die ons vertellen hoe we moeten leven. Dit alles loslaten is lastig, maar zeker mogelijk. Een holistisch leefstijlcoach helpt je daarbij, en voorziet je bovendien van technieken (zoals mindfulness) en adviezen met betrekking tot je voedingspatroon. Dit alles zodat je helemaal in balans komt en gelukkig bent.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *