Ouderenzorg

ouderenzorg den haag

De meeste ouderen willen zo lang mogelijk thuis blijven wonen, en vaak lukt dit ook tot een hoge leeftijd. Het is zo fijn om in je eigen vertrouwde omgeving te blijven, waar je je buren kent, een winkel in de buurt hebt, en je eigen spulletjes om je heen. Helaas komt er voor sommige mensen een moment dat bepaalde bezigheden niet meer lukken, bijvoorbeeld door ziekte of door ouderdom. Dan kun je contact opnemen met de Ouderenzorg; bijvoorbeeld Ouderenzorg Den Haag. Een verpleegkundige uit Den Haag komt bij langs voor een kennismakingsgesprek, en er wordt een zorgplan gemaakt.

Wat kunnen ze voor je doen?

Dit zal in het begin zijn dat er gebruik gemaakt gaat worden van de maaltijdservice, of het schoonmaken van de woning. Maar wanneer het nodig is, kan er ook een beroep worden gedaan op artsen of de fysiotherapeut. In veel gevallen komen deze dan gewoon langs en hoeft er geen vervoer geregeld te worden. En als je het leuk vindt om met anderen activiteiten te doen, dit is vaak ook aanwezig. Speel gezellig een spelletje samen, of een potje kaarten, bingo of naar de hobbyclub. Het is zo gezellig om activiteiten samen te doen.

Thuis verzorgd worden

Als je verzorging nodig hebt en je woont nog thuis dan kun je de Thuiszorg inschakelen. De Thuiszorg is afgestemd op jouw behoeftes en met de thuissituatie. Er wordt gekeken wie van de familieleden nog helpen kan, en welke zorg er nog overblijft die ingevuld kan worden door een verpleegster. Wat veel voorkomt is helpen met opstaan, wassen en ‘s avonds weer helpen met het naar bed gaan. Maar ook als je chronische ziek bent en meer hulp nodig hebt, kun je rekenen op 24 uur per dag thuiszorg. Vroeger moest je naar het ziekenhuis voor een sonde of pijnbestrijding maar ook hiervoor zijn de verpleegkundigen opgeleid.  Als u persoonlijke en professionele thuiszorg wilt, kun je bijvoorbeeld denken aan Thuiszorg Zoetermeer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *